Hvordan er dit overskud?

Kontakt mig for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig med, at tage hånd om din stress.

  Hvordan er dit overskud?

  Kontakt mig for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig med, at tage hånd om din stress.

   Stress er en medfødt egenskab, som gennem evolutionen har sikret vores overlevelse ved, at vi kan mobilisere ekstra styrke og årvågenhed i forbindelse med kamp eller flugt.

    

   Stress er derfor hensigtsmæssigt – i moderate mængder når vi skal præstere noget ekstra. Det kan være, hvis vi står i en potentiel livsfarlig situation, som kræver at vi handler hurtigt; fx undvige en bil, som kører ud foran os. Men det kan også være, at yde en ekstra indsats på arbejdet i en travl periode, eller når vi skal præstere ved en eksamen eller til en jobsamtale.

    

   Langvarig stress er derimod skadeligt, og i værste fald livsfarligt. Det gælder både den fysiske stress, men også den psykiske stress i form af tanker, som får lov til at fylde ekstraordinært meget, og sætte sig som bekymringer. Det kan være bekymringer om økonomien, arbejdet, vennerne, parforholdet, verdensituationen, klimaet mv.; der er ikke grænser for, hvad vi kan bekymre os om.

    

   Symptomerne ved den langvarige stress er mange; det kan være at du

   • mangler overblikket, glemmer ting eller ikke kan koncentrere dig, som du plejer
   • mangler overskud eller ikke har nogen energi
   • er mere irritabel, grådlabil, og lettere bliver slået ud
   • har mindre lyst til sex
   • er oftere syg end du plejer, er svimmel, har hjertebanken, hovedpine, svedeture eller forhøjet blodtryk

    

   Du behøver ikke være sygemeldt med stress for, at gøre noget ved din situation. Tværtimod gælder det, at jo hurtigere du reagerer, jo hurtigere kan du komme tilbage til en hverdag uden stress.

    

   I stressterapien hjælper jeg dig med, at blive bevidst om den bagvedliggende årsag til din stress, og giver dig konkrete værktøjer til, at håndtere de situationer, som gør dig stresset, så du undgår, at komme i langvarig stress igen.

   Kontakt mig for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig med, at tage hånd om din stress.

    Udtalelser